Asociația Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda Sibiu

Asociaţia Spitalului de Psihiatrie”DR.GH.PREDA” Sibiu este persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial,independenţa, organizată potrivit Legii nr. 246/2005, înfiinţată în anul 2010, la Sibiu.

Beneficiarii organizaţiei :

Pacienţii  internaţi la Spitalul de Psihiatrie dr.Gh.Preda Sibiu, cei trataţi în Centrele de Sănătate Mintală adulţi şi copii, familiile acestora.  Spitalul deserveşte jud.Sibiu şi judeţele limitrofe. 40% din pacienţii secţiilor copii sunt din alte judeţe.

– Personalul spitalului şi specialişti din sfera ingririlor de sănătate mentală, prin programele de pregătire şi dezvoltare profesională şi manifestările cu caracter profesional organizate.

Proiecte implementate

 • Ergomestesuguri Idei din Ţară lui Andrei amenajare şi dotare atelier de tâmplărie şi artă lemnului, finanţat cu 5000 Eur de OMV Petrom (proiect implementat)
 • În lumea basmelor terapeutice –terapie emoţională şi tehnici creative pentru 80 de copii, derulat ianuarie-august 2014,finanţat de MOL pentru Sănătatea Copiilor 15.000 lei .
 • ErgoNet şi InfoNet – dotarea Centrelor de Sănătate Mintală adulţi şi copii şi a Compartimentului Ergoterapie cu 9 echipamente de calcul destinate uzului pacienţilor

 Proiecte în curs de derulare

 • Grădina Terapeutică amenajarea unei grădini de 1500 mp pentru pacienţi -finanţat prin MOL Spaţii Verzi cu 9000 lei si  8300 lei colectaţi prin Semimaraton Sibiu 2014,
 • Terapii de stimulare polisenzorială pentru copii cu deficienţe – amenajare camera de stimulare complexă în secţia Psihiatrie InfantoJuvenila finanţare de 7000 Eur la concursul de proiecte Raiffeisen Comunităţi 2014

 Proiecte 2015

 • Spitalul Cântător – activităţi de muzică şi mişcare pentru 88 de copii ,finanţat prin MOL pentru Sănătatea Copiilor 2014 cu suma de 13.000 lei, perioada ian-iunie 2015
 • Prietenii din Spital – Serviciul de voluntariat al ASPPS – finanţat prin FONDUL ONG – EEA Grants Rundă a 2-a Componentă 5.3  -dezvoltarea unui serviciu de voluntariat în Spitalul de Psihiatrie, în sprijinul pacienţilor copii şi adulţi, pe perioada spitalizării, oferind activităţi de îngrijire /igienă personală, suport, acompaniament, socializare, informare şi educare,activităţi creative şi de timp liber, cu ajutorul voluntarilor. Perioada de derulare aprilie 2015-martie 2016, în valoare de  250 Eur

 Programe

 • Speranţa prin Artă – ediţia a VIII-a – eveniment anual, expoziţie cu vânzare a lucrărilor executate de pacienţi la atelierele de creaţie ergoterapie şi acţiuni de informare şi sensibilizare a comunităţii locale asupra problemelor cu care se confruntă persoanele care suferă de dizabilităţi psihice.
 • „Sprijin dulce pentru pacienţii cronici” suplimentarea periodică a raţiei alimentare a pacienţilor instituţionalizaţi şi abandonaţi de familii, cu fructe şi dulciuri.
 • Program de sprijinire şi dezvoltare a activităţilor de ergoterapie prin diversificarea opţiunilor de petrecere a timpului în mod constructiv pe perioada spitalizării, de suport pentru reintegrare socio-profesională a pacienţilor.

 Proiecte în studiu

Secţiile copii

 • Amenajarea spaţiului Time-Out – secţia Psihiatrie Infantilă
 • Amenajare cameră de socializare-informare pentru mamele internate cu copiii / Activităţi educaţionale şi creative

Secţiile adulţi

Amenajare teren sport exterior (multifuncţional) pentru uzul pacienţilor

 • Amenajarea Salon Albastru / spaţiu de învăţare, activităţi culturale, biblioteca pentru pacienţi
 • CSM – dezvoltarea programelor de suport pentru pacienţi şi aparţinători prin grupuri terapeutice pe tematici
 • Hrană sănătoasă pentru sănătatea mintală – înfiinţarea unei microferme de legume şi fructe destinate pacienţilor

Comentariile sunt inchise.